cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Οι ακαδημαϊκοί Μ. Δικαιάκος, Γ. Πάλλης και Κ. Παττίχης του Τμήματος Πληροφορικής στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως για το 2022

top2percent2022Οι ακαδημαϊκοί του Τμήματός μας, Μ. Δικαιάκος, Γ. Πάλλης και Κ. Παττίχης συμπεριλαμβάνονται στην ανανεωμένη, για το 2022 κατάταξη των κορυφαίων 100.000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση την κατάταξη η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη.

Η κατάταξη με τίτλο "Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4) ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως σε σχέση με τα ερευνητικά τους αποτελέσματα και τις ετεροαναφορές στις δημοσιεύσεις τους, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. H ανανεωμένη για το 2022 ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων ανά το παγκόσμιο.

Στη λίστα της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι/κορυφαίες 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου, που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε άρθρα. Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού τους έργου καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.