cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Τελικός 6ου Διαγωνισμού «Λογιπαίγνιον 2014», Μάϊος 2014

Τελικός 6ου Ετήσιου Διαγωνισμού Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «Λογιπαίγνιον 2014»

Στις 3 Μαΐου 2014 διεξήχθη στο Πανεπιστημίου Κύπρου η τελική φάση του 6ου Ετήσιου διαγωνισμού για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που σχετίζεται με τη δημιουργία παιγνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο εν λόγω διαγωνισμός καλύπτει θέματα που συνδέονται με την Επιστήμη της Πληροφορικής, τα Πολυμέσα και τις Γραφικές Τέχνες.

logi2014-9logi2014-10

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το Νοέμβριο του 2013 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πάνω από 160 μαθητών και συντονιστών καθηγητών, οι οποίοι οργανώθηκαν σε 37 ομάδες (16 ομάδες στην κατηγορία Γυμνάσια και 21 ομάδες στην κατηγορία Λύκεια). Οι ομάδες προέρχονταν τόσο από δημόσια σχολεία όσο και από ιδιωτικές σχολές σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Στη συνέχεια, οι ομάδες δούλεψαν αυτόνομα μέχρι τον Απρίλιο του 2014, όταν τα παιχνίδια τους αξιολογήθηκαν τεχνικά ανά κατηγορία από κριτική επιτροπή 27 ατόμων. Στην τελική φάση του διαγωνισμού, συμμετείχαν οι 6 ομάδες της κατηγορίας των Γυμνασίων και οι 5 ομάδες της κατηγορίας των Λυκείων, οι οποίες συγκέντρωσαν τις ψηλότερες βαθμολογίες στην τεχνική αξιολόγηση.

logi2014-5logi2014-7

logi2014-8logi2014-4

Κατά την τελική φάση του Διαγωνισμού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η κάθε ομάδα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σύντομα το παιχνίδι της και να απαντήσει σε ερωτήσεις της ειδικής επιτροπής παρουσιάσεων, αποτελούμενη από Ακαδημαϊκούς, Επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης και Εμπειρογνώμονες της Βιομηχανίας.

logi2014-6

Η τελική κατάταξη της κάθε ομάδας προέκυψε βάσει τόσο της τεχνικής αξιολόγησης όσο και της τελικής παρουσίασης ως ακολούθως:

Τις πρώτες τρεις θέσεις στην κατηγορία Γυμνάσια κατέλαβαν ομάδες από τα σχολεία:

logi2014-1

  • 1η θέση: Γυμνάσιο Αραδίππου (Λάρνακα) – Ομάδα «Treasure Hunters»
  • 2η θέση: Γυμνάσιο Καθολικής (Λεμεσός) – Ομάδα «HighTech»
  • 3η θέση: Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου (Λεμεσός) – Ομάδα «EcoGamers»

Τιμητικές διακρίσεις στην κατηγορία Γυμνάσια, απονεμήθηκαν σε ομάδες από τα σχολεία: The American International School in Cyprus (Λευκωσία), Λανίτειο Γυμνάσιο (Λεμεσός) και Γυμνάσιο Καθολικής (Λεμεσός).

Τις πρώτες τρεις θέσεις στην κατηγορία Λύκεια κατέλαβαν ομάδες από τα σχολεία:

logi2014-2

  • 1η θέση: Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός) – Ομάδα «Time Travellers»
  • 2η θέση: Λύκειο Ιδαλίου (Λευκωσία) – Ομάδα «Turbo Code»
  • 3η θέση: Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' Δασούπολη (Λευκωσία) – Ομάδα «EuroGuards»

Τιμητικές διακρίσεις στην κατηγορία Λύκεια απονεμήθηκαν σε ομάδες από τα σχολεία: The English School (Λευκωσία) και Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' Δασούπολη (Λευκωσία).

Στις νικήτριες ομάδες απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες όπως επίσης παιγνιδοκονσόλες Χbox από την Microsoft Κύπρου.

logi2014-3

Ο Διαγωνισμός «Λογιπαίγνιον 2014» διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο εν λόγω Διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση της Επιστήμης της Πληροφορικής, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, των Πολυμέσων και του Σχεδιασμού.

Στρατηγικός συνεργάτης της διοργάνωσης ήταν η Cytanet, η οποία στήριξε οικονομικά τη διοργάνωση και η οποία προτίθεται να βραβεύσει τις νικήτριες ομάδες με πλούσια δώρα σε ξεχωριστή τελετή που θα διοργανωθεί σύντομα. Τέλος, η Cytanet προτίθεται να προβάλει τα παιχνίδια που διακρίθηκαν μέσω της ιστοσελίδας της και των κοινωνικών δικτύων.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η Microsoft Κύπρου, η YoYoGames Ηνωμένου Βασιλείου και το ECDL Κύπρου. Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS) και το Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο «Σχεδιασμό Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών και Διαδραστικών Τεχνολογιών». Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν το Sigmalive.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες από τη διοργάνωση και τα παιχνίδια των νικητών βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού http://logipaignion.cs.ucy.ac.cy/